SEYAHATTE BESLENME

Yolculuğunuz sırasında, yanınızda taşına bilir sağlıklı yiyecekler bulundurun.

Çeşitli taze meyveler alın, vakumlu poşetlerde saklayın

Kuru meyveler

Badem fındık ceviz

Kutu sütler

Yağsız patlamış mısır

Soğutucu var ise ; minik evde hazırlanmış sandviçler

Bu şekilde sağlıklı ara öğün niteliğinde atıştırmalar sizi uzun süreli açlıkdan kurtarımış bir anda çok fazla yemenizin önüne geçecektir

Restauranta çok aç giderseniz ;  yağlı ve karbonhidrat yüklü bir menü seçeceksinizdir. Doğru bir   seçim yapabilmeniz için iştahınızı kontrol altında almalısınız. Bununda en başarılı yolu  yemekden 2.5 saat önce küçük bir ara öğün yapmak .

Dışarıda yemek yerken dikkat edilmesi gerekenler ;

  • Restauranta önceden servis edilen lezzetli minik ekmeklerle beraber sunulan  zeytinyağlı sos karışımını yemeyerek 200 kkal almayı engellemiş olursunuz.
  • Salata seçtiğimizi düşünelim , soslu kızartılmış bir tavu uk yerine ızgara da pişmiş olanı tercih edebilirsiniz.
  • Öğün atlamamaya özen göstermelisiniz. Burada yemek seçiminizi ızgara-fırında pişirme yöntemlerinin uygulandığı seçenekleri seçmelisiniz
  • Seyahat sırasında fast-food yiyeceklerden özelikle kaçınmalısınız. Fast-food yemek zorunda kalırsanız; mayonez gibi soslardan kullanmayın ve yanında patates kızartması kola yerine salata ve ayran tercih edin
  • Tabağın yanında pilav makarna patates kızartması gibi garnitürler yerine bol salata ile tabağı tamamlamalarını isteyebilirsiniz.
  • Dışarıda ev yemeği yapan yerlerde çorbalar cok yağlı ve unlu olur çorba kullanmamaya dikkat edin ve sebze yemeği çok yağlı yapılır tanelerini yemeğe çalışın mümkünse ızgara yöntemlerini tercih edin .
  • Seyahatler sırasında ayrıca, kabız gibi bağırsak problemleri de yaşanabiliyor. Meyve tüketerek, lifli gıdalar ile beslenip bol su içerek, bu sorunu çözebilirsiniz
  • Her şey dâhil programı çerçevesinde sunulan, 24 saat ikram edilen yiyecekler, limitsiz alkol; yeme düzeninizi etkiler sınırlarınızı bilerek tercih de bulunun .

 

Diyetisyen Pınar Ergül